Denzel "aangevallen" door een roedel honden.....

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie)

Hallo allemaal,

Wat me net nou toch gebeurd.........

Ik ga naar het bos en toen ik aan kwam rijden stonden er twee auto's op de parkeerplaats. Een dierenambulance en een ander auto met allebei reclame erop voor dieren opvang rover in Alblasserdam:

-(Nood) opvang
-Bemiddeling
-Advies
-Dieren EHBO
-Pension

Ik dacht nog : oh leuk, hondenmensen........

Nou in het bos kwam ik de inderdaad tegen. Drie mensen die aan de waterkant zitten en vijf honden, drie Husky's, een Groenendaeler en een lichte poolhond achtige (geen idee wat het voor een ras was). Twee Husky,s en de Groenendaeler kwamen op ons af, werden terug gefloten maar daar luisterden ze niet naar. Denzel komt kennis maken en rent met de drie mee naar de andere honden die nog bij die mensen stonden. Ik loop ook gewoon door. De mensen zijn inmiddels gaan staan en ik ben bij ze en hoor een vrouw tegen die lichte poolhond zeggen: zachtjes he....

Vervolgens klapt die hond op Denzel.....Denzel zet al zijn haren overend op zijn rug, staart tussen zijn benen en kop omlaag. Toen werd hij "aangevallen" door de rest van de roedel. Denzel gromde, liet al zijn tanden zien en viel uit naar de honden.........ik heb hem zo nog nooit gezien...... Ik geef een brul (die mensen deden of zeiden trouwens helemaal niets, stonden een beetje lacherig te doen) De honden gaan gewoon door.....

Ik heb me omgedraaid en ben een stukje weg gelopen. Mijn man probeerde de honden weg te sturen. Denzel kwam achter
me aan en we zijn weggelopen. Gelijk was ook zijn stress weg. Hij mankeerde verder ook niets dus echt lelijk vechten was het ook niet maar ik ben er best van geschrokken.

Dan denk ik: die mensen hebben een hondenbedrijf maar hebben hun eigen roedel blijkbaar niet onder controle..........wat voor een advies moeten ze aan andere mensen dan geven?

Hoe kan ik de volgende keer het beste reageren in zo'n situatie? Hebben jullie tips of ervaringen?


Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Denzel "aangevallen" door een roedel honden....." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

kan me voorstellen dat dat schrikken is! wat sneu dat je hond het moest opnemen tegen 5 andere honden! ik weet natuurlijk niet hoe de situatie was en hoe je anders had kunnen reageren, als het bij jou hielp om weg te lopen, dan is dat toch goed? zou wel met die mensen zijn gaan praten, ik vraag me af of het hun eigen roedel is, misschien hadden ze ook wel een soort uitlaat service ofzo.. maar het is in ieder geval niet normaal om toe te staan kijken hoe jouw 5 honden een andere hond te grazen nemen

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman 3 doggies

honden foto van corrie koopman

Dat was schrikken voor jullie. :'(
Ze hebben duidelijk de honden niet goed onder controle.
Wees maar blij dat jullie eigen hond er niets aan over heeft gehouden.

honden foto van Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie)

" kan me voorstellen dat dat schrikken is! wat sneu dat je hond het moest opnemen tegen 5 andere honden! ik weet natuurlijk niet hoe de situatie was en hoe je anders had kunnen reageren, als het bij jou hielp om weg te lopen, dan is dat toch goed? zou wel met die mensen zijn gaan praten, ik vraag me af of het hun eigen roedel is, misschien hadden ze ook wel een soort uitlaat service ofzo.. maar het is in ieder geval niet normaal om toe te staan kijken hoe jouw 5 honden een andere hond te grazen nemen "


Ik liep weg omdat ik ff niet wist wat ik tegen vijf honden moest doen.....heb wel het gevoel dat ik Denzel in de steek heb gelaten en ik hem niet heb kunnen beschermen...... :'(

Ik ben altijd erg relaxed bij alle honden en ook Denzel heeft werkelijk nooit een conflict, met geen enkele hond. Hij reageerde nu echt op al die andere honden maar ik wist niet hoe ik hem moest redden......

Ik wilde wel terug maar mijn man heeft me tegen gehouden. Het heeft geen zin zei hij, je kan die mensen toch niet veranderen en jij raakt helemaal over de zeik. Als we ze nog een keer tegen komen gaat mijn man aan ze vragen de honden aan te lijnen en ze bij zich te houden. Ik kan alleen niet beloven dat ik mijn mond zal houden....... O-)


honden page profiel SanneSanne 3 doggies

honden foto van Sanne

Bah dat is wel even schrikken zeg. Ik denk dat je goed gehandeld hebt. Jammer altijd zulke mensen...

honden page profiel HannaHanna

honden foto van Hanna

Ik loop heel vaak met een roedel.

Altijd uit kijken dat je hond, als vreemde eenling, niet direkt in de roedel duikt.
Er hoeft maar één hond in de roedel het er niet mee eens zijn en dan kan je erop wachten.

Ik weet niet hoe je hond in de roedel is gegaan, wat voor taal hij uitstraalde.

Als je hond in de roedel blijft, ondanks dat hij 'verjaagt' wordt, wat ik uit je verhaal begreep, moet je hem ook terug roepen, en wat je al gedaan hebt doorlopen.

Let op hoe je hond een roedel benadert, en hoe de roedel reageert.


honden foto van Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie)

" Ik loop heel vaak met een roedel.

Altijd uit kijken dat je hond, als vreemde eenling, niet direkt in de roedel duikt.
Er hoeft maar één hond in de roedel het er niet mee eens zijn en dan kan je erop wachten.

Ik weet niet hoe je hond in de roedel is gegaan, wat voor taal hij uitstraalde.

Als je hond in de roedel blijft, ondanks dat hij 'verjaagt' wordt, wat ik uit je verhaal begreep, moet je hem ook terug roepen, en wat je al gedaan hebt doorlopen.

Let op hoe je hond een roedel benadert, en hoe de roedel reageert.


"


Er kwamen er drie op ons af, ff kennismaken en Denzel rende dus met die drie mee naar de andere twee en die mensen. Dat er 1 het er niet mee eens was dat was iid wel duidelijk..... :'( en vervolgens keert de hele roedel zich tegen hem.

Ik heb er dus goed aan gedaan om weg te lopen? Vond het wel zielig voor Denzel ook omdat hij nooit een conflict heeft en nou liep ik ook nog weg zo van: nou succes he, je redt je wel, ik ben weg. Maar ik wilde er ook geen drama van maken door te gaan staan schreeuwen. Toen hij achter me aan kwam heb ik er ook verder geen aandacht meer aan besteed en gewoon de wandeling af gemaakt. Hij wilde ook gelijk weer met zijn bal spelen.

Maar moeten die mensen hun roedel dan niet onder controle houden of ingrijpen in zo'n situatie?

honden foto van Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie)

Hij rende wel op de Denzel manier de roedel in, als een jong hert. Misschien iets te enthousiast van hem?

honden page profiel Nikki, vrouwtje van Baco & DaniNikki, vrouwtje van Baco & Dani 3 doggies

honden foto van Nikki, vrouwtje van Baco & Dani

He bah wat een nare situatie.
In zo'n situatie is elke keer denk ik wel verschillend.
Ik probeer zo rustig mogelijk te blijven en roep baco bij me. Het is nog niet zo ver geweest dat er echt een gevecht was tussen mijn hond en andere honden. Maar wel poging tot gevecht zeg maar. Maar mijn hond is dan geen ruzie zoeker dus ik kan hem makkelijk bij me roepen.

En is het zo angstaandjaagend als iemand zegt zachtjes he? Ik snap het in jou geval wel, maar ik zeg ook altijd tegen mijn hond, zachtjes doen he om dat hij wel is een sprintje naar een hond wil nemen haha maar totaal niet agressief ofzo.

honden page profiel HannaHanna 3 doggies

honden foto van Hanna

Ja..die mensen moeten dat. Maar ook de andere, zeg maar baasje van de vreemde hond, moet allert blijven. Je kan aan de hond zien, hoe hij andere honden benaderd. Mijn honden fluit ik terug, als ze opeens aanstalte maken om heel direkt/hard er naar toe rennen, een hond benaderen.

Als er één hond zo'n actie onderneemt, gaat vaak de hele roedel mee.

'samen zijn we sterk', zeg ik dan altijd.

Je hebt je hond niet in de steek gelaten, maar door door te lopen, gaat jouw hond ook uit de roedel. Jij bent dan belangrijk voor je hond.

Aan de reactie van je hond te merken, heeft het geen impact op hem gemaakt. Let wel op, dat hij/zij, als het bakkeleie wordt, uit de roedel gaat. Niet door blijft gaan.

honden foto van Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie)

" Ja..die mensen moeten dat. Maar ook de andere, zeg maar baasje van de vreemde hond, moet allert blijven. Je kan aan de hond zien, hoe hij andere honden benaderd. Mijn honden fluit ik terug, als ze opeens aanstalte maken om heel direkt/hard er naar toe rennen, een hond benaderen.

Als er één hond zo'n actie onderneemt, gaat vaak de hele roedel mee.

'samen zijn we sterk', zeg ik dan altijd.

Je hebt je hond niet in de steek gelaten, maar door door te lopen, gaat jouw hond ook uit de roedel. Jij bent dan belangrijk voor je hond.

Aan de reactie van je hond te merken, heeft het geen impact op hem gemaakt. Let wel op, dat hij/zij, als het bakkeleie wordt, uit de roedel gaat. Niet door blijft gaan. "


Ah, ok, Denzel is nogal enthousiast en lomp naar andere honden maar dat gaat eigenlijk altijd goed, hij heeft werkelijk NOOIT conflicten. De volgende keer zal ik hem bij me roepen en niet mee de roedel in laten gaan op die manier. Ik stond er wel van te kijken dat hij zo van zich af beet. Heb ik nog nooit van hem gezien.

honden page profiel Caroline & NinaCaroline & Nina 3 doggies

honden foto van Caroline & Nina

Ooh, even schrikken dus ! :'(
Ik vrees wel dat je niks anders kon doen. Meestal regelen de honden het beter tussen elkaar. Hem willen beschermen kon ook gevaarlijk worden voor jou, nee? Mijn oom probeerde ooit een zo'n klein gevecht tussen honden te stoppen en werd uiteindelijk door zijn eigen hond per ongeluk gebeten.
Persoonlijk laat ik mijn hond niet naar een roedel gaan (ook niet vroeger met onze Samy). De sfeer kan te vlug "omdraaien" (naar mijn smaak). Twee dagen geleden liepen bij ons in het bos 3 pitbulls los... waarschijnlijk waren ze vriendelijk maar Nina en ik hebben toch liever een andere richting genomen... ;-)
Volgens mij heb je aan Denzel nu laten zien van "he vriend, het loopt hier fout. Kom, we gaan hier liever weg". Wij blijven de volgende dagen met zo een ervaring in ons hoofd lopen, maar waarschijnlijk denkt Denzel er morgen niet meer aan... gelukkig wou hij direct weer spelen. ;-)
Groetjes!

honden foto van Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie)

He, Caroline, tja, het was even schrikken ja. Maar goed, je hebt gelijk als je zegt dat wij er mee in ons hooft blijven zitten en Denzel was het al kwijt toen hij de roedel uit was........soms zou je ook willen dat je een hond bent, leven in het moment. ;-)

honden page profiel Dewi • Promise • DuukDewi • Promise • Duuk 3 doggies

honden foto van Dewi • Promise • Duuk

Dat is zeker schrikken, vooral als je het voor het eerst ziet met je eigen hond in de hoofdrol. Ik ben het niet eens met de uitspraak dat deze mensen hun honden niet onder controle hebben. De honden die naar Denzel renden, luisterden niet. Maar de hond die Denzel aanviel, kwam ook niet naar hem toe, m.a.w. wilde geen contact en toch komt Denzel zijn roedel in vliegen.
Ik denk nu even vanuit die hond he, begrijp me niet verkeerd. Vervolgens verdedigt deze hond iets of iemand (de baasjes, de roedel??) en dan gaat het hele spul mee, zo reageren honden die hecht met elkaar zijn waarschijnlijk meestal tegenover een vreemdeling.

Dat de baasjes lacherig deden, vind ik belachelijk. Of ze daadwerkelijk veel hadden kunnen doen in dit (hopelijk korte?) moment weet ik niet, maar lacherig doen is hoe dan ook niet professioneel of op zijn plaats.

Een volgende keer zou ik proberen te voorkomen dat Denzel meerent. Misschien heeft hij dit zelf al wel geleerd nu. Gebeurt dat toch, is wat je al gedaan hebt waarschijnlijk het beste. Afstand nemen en je hond naar je toe proberen te krijgen.
En hopelijk tref je dan mensen die hetzelfde doen en beter opletten.

Gelukkig was hij meteen weer de oude, in ieder geval voor het oog. Misschien een teken dat hij begreep (qua hondentaal) wat er zojuist gebeurd was.

honden page profiel GriffyloverGriffylover 3 doggies

honden foto van Griffylover

Hoi Greetje, ik kan me voorstellen dat je schrok als je 5 honden tegenover die van jou ziet staan. Mocht je je ei nog even kwijt willen bij die 'bekwame roedelleiders' van Rover dan is hier de link naar hun website.
http://www.dierenopvang-rover.nl/

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van cia v.d. heijden


Natuurlijk schrik je hiervan maar bedenk wel dat jou hondje een andere roedel "binnen" loopt.

Jou hondje was op dat moment enthousiast maar wel een vreemde.

Zelf vond je het ook leuk dat er meerdere honden zijn op de plek waar je loopt.
De lichtere poolhond werd door de vrouw wel bij haar gehouden.

Ik zou in het vervolg mijn eigen hond terug roepen i.p.v. het te laten escaleren. Je weet nooit van te voren hoe e.e.a. verloopt dan hoef je de volgende keer niet na te denken dat je je hondje moet redden.



honden foto van Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie)

" Dat is zeker schrikken, vooral als je het voor het eerst ziet met je eigen hond in de hoofdrol. Ik ben het niet eens met de uitspraak dat deze mensen hun honden niet onder controle hebben. De honden die naar Denzel renden, luisterden niet. Maar de hond die Denzel aanviel, kwam ook niet naar hem toe, m.a.w. wilde geen contact en toch komt Denzel zijn roedel in vliegen.
Ik denk nu even vanuit die hond he, begrijp me niet verkeerd. Vervolgens verdedigt deze hond iets of iemand (de baasjes, de roedel??) en dan gaat het hele spul mee, zo reageren honden die hecht met elkaar zijn waarschijnlijk meestal tegenover een vreemdeling.

Dat de baasjes lacherig deden, vind ik belachelijk. Of ze daadwerkelijk veel hadden kunnen doen in dit (hopelijk korte?) moment weet ik niet, maar lacherig doen is hoe dan ook niet professioneel of op zijn plaats.

Een volgende keer zou ik proberen te voorkomen dat Denzel meerent. Misschien heeft hij dit zelf al wel geleerd nu. Gebeurt dat toch, is wat je al gedaan hebt waarschijnlijk het beste. Afstand nemen en je hond naar je toe proberen te krijgen.
En hopelijk tref je dan mensen die hetzelfde doen en beter opletten.

Gelukkig was hij meteen weer de oude, in ieder geval voor het oog. Misschien een teken dat hij begreep (qua hondentaal) wat er
zojuist gebeurd was. "


Ik voel me ook niet aangevallen hoor. ;-) Denzel komt uit Spanje en spreekt de hondentaal als geen ander. Daarom heeft hij ook nooit een conflict. Hij vertoont nooit agressie naar andere honden maar hij laat zich dus ook blijkbaar niet op zijn kop zitten, hij beet wel van zich af en gromde waarschuwend (staart tussen zijn poten, kop hangend omlaag, oren plat, giga borstel over zijn hele rug, iets door zijn poten gezakt. Liet al zijn tanden zien toen ze hem aanvielen en hij viel zelf ook uit om ze te verjagen)

Deze keer kwam hij net ff een hond tegen die niet van hem gecharmeerd was. Hij heeft het goed begrepen, denk ik. Zoals ik al zei zodra hij uit de roedel was verdween gelijk zijn spanning en ging hij over tot de orde van de dag en dat is met de bal
spelen..... We zullen de volgende keer Denzel bij ons houden en de roedel proberen te vermijden.

Wat ik alleen niet begrijp is het volgende: die mensen zien ons al aankomen voordat die drie naar ons toe kwamen rennen. Ze gaan ze pas terug fluiten als ze al onderweg zijn naar ons. De honden luisteren niet en komen dus onze roedel binnen vliegen. Denzel vindt dat blijkbaar prima of gaat in elk geval de confrontatie niet aan. Vervolgens gaat Denzel met de drie mee (wij zijn inmiddels ook bij die mensen aangekomen) en hoor ik aar die lichte hond waarschuwen. Blijkbaar is het dus al eens eerder voorgekomen. Waarom zeggen ze dan helemaal niets tegen ons of houdt je honden bij je en roep naar ons ook of we de hond bij ons willen houden. Nu stonden ze erbij en keken ernaar........

@Willy, we brengen onze honden daar niet naartoe tijdens de vakantie, ze vinden Denzel niet zo leuk. ;-) Oh, ik zie dat ze alleen kleine honden opvangen, tja.........

honden foto van Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie)

"
Natuurlijk schrik je hiervan maar bedenk wel dat jou hondje een andere roedel "binnen" loopt.

Jou hondje was op dat moment enthousiast maar wel een vreemde.

Zelf vond je het ook leuk dat er meerdere honden zijn op de plek waar je loopt.
De lichtere poolhond werd door de vrouw wel bij haar gehouden.

Ik zou in het vervolg mijn eigen hond terug roepen i.p.v. het te laten escaleren. Je weet nooit van te voren hoe e.e.a. verloopt dan hoef je de volgende keer niet na te denken dat je je hondje moet redden.



"


Zo ga ik het de volgende kerf ook doen. Natuurlijk vond ik het leuk dat er meerder honden in het bos waren. Ik snap ff niet wat dat ermee te maken heeft? De lichte hond hielt ze niet bij zich, die waarschuwde ze dat hij zachtjes moest doen. Die licht hond rende alleen niet op Denzel af in het begin maar besprong hem toen hij in de roedel was.

honden page profiel EstherEsther 3 doggies

honden foto van Esther

Ik heb een keer precies hetzelfde meegemaakt maar dan kwam ik een uitlaatservice met 15 tot 18 honden tegen. Iemand die zei tegen ons, we waren met 3 mensen en 6 honden, laat jullie honden los. 1 van mij kon niet, net loops geweest en ze loopt weg, dus die vast gehouden.

Toen we die roedel binnenkwamen kwamen er gelijk honden snuffelen bij degene die net loops was geweest en Katie (cavalier van toen 5 maanden) was enthousiast en ging naar de andere honden toe. Ze wilde spelen en ging op haar achterpootjes staan en haar voorpoten gingen naar de koppen van de honden. Daar was 1 niet van gedient en toen gingen ze haar aanvallen. Zij gillen en daardoor werden de emotie's nog heftiger. Iemand wilde haar optillen, ik zei nee niet doen, wij gaan weg. Maar Katie was nog aan gillen en ja hoor, daar doken weer 5 honden op haar af. Ze is toen zelf gevlucht naar een bankje toe en ik zei tegen de rest, wegwezen. Toen we gescheiden waren liep Katie gewoon weer mee en na een honderd meter heb ik haar gecontroleerd en gelukkig was er niets.

Ik was totaal niet bang toen we de roedel in gingen maar nu zou ik het niet meer doen. Omdraaien en wegwezen. De groepen zijn te groot, honden van een uitlaatservice of pension zijn vaak al gestresst en doordat er 1 gaat vechten (aanvallen) en komt de rest ook. Je krijgt dan een snel kook effect. Hier heb ik dat ook wel meegemaakt.

honden page profiel ........goedgekeurde fokker 3 doggies

Ik ga met mijn twee hondjes nooit een roedel in. Zie ik dat iemand meer dan 2 honden heeft, dan loop ik een blokje om. Kan dit niet, dan loop ik zelf door en probeer ik Pim en Puzzle ook zo snel mogelijk te laten passeren. Wie er nu naar wie rent, stoppen kan je in zo'n geval beter niet doen.

Belachelijk dat die mensen er lacherig over deden... Maar ik merk zelf ook vaak bij uitlaatservices etc, dat de honden niet onder controle zijn en helaas vaak ook dat groepjes honden niet onder toezicht zijn.

honden foto van Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie)

Toch zit ik er nog even over na te denken..........het was natuurlijk niet zo dat Denzel op 5 honden van een vreemde roedel afrende. Drie van de vijf rende op ons af en na het kennismakings ritueel rende Denzel met die drie terug naar de andere twee en de mensen. Juist omdat Denzel zo sociaal is met alle honden lieten we hem meegaan. Ennmaal bij de rest werd hij aangevallen door de hond die van te voren gewaarschuwd werd door zijn baasje om zachtjes te doen.....en toen begon uiteraard ook de rest van de roedel mee te doen.

Hadden we hem dan niet moeten laten meerennen met die drie maar de volgende keer maar gewoon bij ons houden en de roedel verder ontwijken?

honden page profiel De Mecheltjes clanDe Mecheltjes clan 3 doggies

honden foto van De Mecheltjes clan

Greetje op zich zou dat het beste zijn. In principe is er eigenlijk niet zoveel gebeurd. Hondentaal is wat er hier ter sprake is gekomen. Even Denzel op zijn plaats zetten zodat hij weet waar hij zich aan te houden heeft. Op zich is het logisch, een correctie bouwt spanning op bij de rest van de roedel die zich dan weer ontladen.
Dat de mensen er gniffend na kijken is dat ze het denk ik wel gewend zijn en weten dat er niets ernstigs gebeurt. Als zij gaan staan te roepen bouwt de spanning zich alleen maar op.

Maar nogmaals je hebt zelf het antwoord al gegeven. Een roedel inlopen is eigenlijk nooit verstandig.
Als er 1 begint dan is de kans groot dat de rest van de roedel zich er mee gaat bemoeien.

Als ik met mijn 5 honden loop, die zoiezo altijd een roedel vormen vermijd ik andere honden.
1 van mijn honden onze Sky is met andere honden niet de makkelijkste hond die je kunt hebben.
Ook tegen hem moet ik zeggen 'zachtjes' maar doet de andere hond iets wat hem niet zint klapt hij er bovenop.Er wordt dan niet gebeten maar geld enkel als waarschuwing Het hoeft maar iets heel minimaals in lichaamstaal te zijn te zijn wat ik niet eens zie of kan zien. Maar de kans is wel aanwezig dat de andere 4 zich ermee gaan bemoeien met dat verschil dat ik mij er wel mee bemoei en de honden op hun plaats zet. Maar dat kan alleen als het niet ernstig is. Om erger te voorkomen bedoel ik dan.

honden page profiel YentlYentl 3 doggies

honden foto van Yentl

Het beste is eigenlijk om je hond te begeleiden naar de roedel en direct te kunnen ingrijpen wanneer het mis gaat, ze zouden contact moeten kunnen maken door een hekken ofzo.. Dan kan je direct de lichaamstaal aflezen van de honden en zien als hij welkom is ja of nee.
Maar inderdaad, de leiders van de roedel (de mensen dus) zouden inderdaad moeten ingrijpen op zo'n moment, al is het door de honden aan te lijnen of ze dicht te houden..

Maar je hebt goed gehandeld, je kan best altijd zo kalm en assertief mogelijk blijven, je hond neemt je ingesteldheid dan over en zal ook kalmer worden!

Goed dat je hond direct na het gevecht alles was vergeten en geen stress meer had!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Denzel "aangevallen" door een roedel honden....." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^